Ambalaža za selidbe

Ambalaža za selidbe – Zaštitite svoje stvari tokom selidbe

Ambalaža za selidbe – Zaštitite svoje stvari tokom selidbe

No Comments

Ambalaža za selidbe je neizostavni deo kako selidbe firmi, tako i stanova i privatnih prostora.

Svako preseljenje je, zbog svog obima, zahtevan posao. Da bi sve proteklo u najboljem redu morate izdvojiti vreme za donošenje brojnih odluka.

Organizacija obuhvata, pre svega, pitanje da li je bolja samostalna selidba ili angažovati profesionalce. Na osnovu toga slede dalji koraci. Oni uključuju određivanje datuma, pakovanje za selidbu, a zatim utovar i transport stvari.

Ambalaža za selidbe

Ukoliko ste krenuli sa pripremama sigurno ste uvideli da ambalaža za selidbe igra ključnu ulogu prilikom pravilnog pakovanja.

Kompanija Ivana Transport vam skreće pažnju šta sve treba da sadrži ambalaža za selidbe.

Zašto je adekvatna ambalaža za selidbe neophodna?

Mnogi ljudi prilikom prve selidbe nemaju iskustva, te misle da obične kutije iz marketa mogu da budu dobra ambalaža za selidbe.

Međutim, ove besplatne kartonske kutije nisu najbolje rešenje za pakovanje. One nisu dovoljno kvalitetne. Pa postoji rizik da se prilikom podizanja pocepaju i da se upakovani predmeti oštete. Takođe, njihove dimenzije su vrlo nepraktične. Jer, ne možete izabrati veličinu koja vam treba, a nije redak slučaj da su i zaprljane.

Jedino kutije koje su isključivo namenjene za selidbe garantuju bezbednost vaših stvari. S obzirom da dolaze u različitim dimenzijama i debljinama možete vrlo lako da nabavite za svaku grupu predmeta odgovarajuću. Na taj način najbolje ćete sortirati stvari, pa će vam i raspakivanje kasnije biti olakšano.

Adekvatna ambalaža za selidbe omogućuje i lakše rukovanje prilikom utovara, jer omogućava da iskoristite maksimum iz teretnog prostora u vozilu za selidbe. Samim tim nećete morati da prevoz robe i transport obavljate iz nekoliko delova. Ovo je značajna prednost, jer direktno utiče na izdvojeni budžet.

Kartonske kutije su glavna ambalaža za selidbe

Najbitnija ambalaža za selidbe jesu kartonske kutije. Imajte u vidu da su za selidbe lomljivih stvari potrebne drugačije vrste kutija u odnosu na one koje se koriste prilikom pakovanja garderobe ili knjiga.

Ambalaža za selidbe

Knjige, dokumenta, dečije igračke i laki predmeti pakuju se u troslojne kutije. Za posuđe i krhke stvari potrebne su petoslojne kutije. Dok je električne uređaje preporučljivo upakovati u originalnu ambalaža. Ukoliko je niste sačuvali obavezno i za pakovanje ovih uređaja koristite petoslojne kutije.

Za gardrebu postoje posebne kutije sa držačem za vešalice. One su idealne za pakovanje odela i kaputa kako se ne bi izgužvali.

Pored standardnih kutija koje mogu da idrže težinu i preko 20 kg, postoje i specijalne. Ove kutije se koriste prilikom selidbe umetničkih dela i drugih antikviteta.

Velika dilema kada je ambalaža za selidbe u pitanju jeste koliki broj kutija i kojih dimenzija vam je potrebno. Procenu ćete najbolje izvršiti sortiranjem predmeta po kategorijama. Time ćete, ujedno, skratiti vreme pakovanja.

Stručnjaci naglašavaju da je za selidbu dvosobnog stana, okvirno, potrebno 10 malih, 10 srednjih i 3 velike kutije. Dok za stanove sa preko 5 prostorija taj broj se kreće oko 25 malih, 25 srednjih i 20 velikih kutija.

Pomoćna ambalaža za selidbe

Pre nego što krenete sa ređanjem stvari u kutije, neophodno je da ih dodatno zaštite, pa je potrebno nabaviti i papir za pakovanje, kao i streč i pucketavu foliju.

Streč folija se koristi za selidbe bele tehnike, a pucketava za pakovanje osetljivih i lomljivih stvari, jer njeni mehurići ne propuštaju vodu i vlagu.

Imajte u vidu da je prilikom selidbe masivnih predmeta najbolje prethodno izvršiti demontažu, pa tek, onda, pojedinačno upakovati svaki deo.

Ambalaža za selidbe

Svu potrebnu ambalažu za selidbe, alat za prenos i utovar nudi kompanija Ivana Transport 011. Naš tim vrhunskih profesionalaca vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju.

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Leave a comment