Kako preseliti klavir

Kako preseliti klavir?

Kako preseliti klavir?

No Comments

Kako preseliti klavir? Pitanje koje muči vlasnike klavira kada reše da promene svoj životni prostor.

Selidba klavira je veoma težak posao jer je reč o vrednom komadu nameštaja koji teži nekoliko stotina kilograma. Njegova konstrukcija sa ključevima, pedalama, žicama i drugim komponentama dodatno otežava pomeranje, a ujedno morate da vodite računa da se one ne oštete ili polome jer je njihova zamena veoma skupa.

Ivana Transport, kompanija za selidbe Novi Beograd, vam daje savete kako preseliti klavir na najbolji način bez ikakvih povreda i oštećenja.

Kako preseliti klavir – ključ je u dobrom planu!

Kako preseliti klavir

Kao i kod svake selidbe, i ovde je planiranje svih koraka najbitniji faktor za uspešno preseljenje.

To podrazumeva premeravanje kako dimenzija samog klavira, tako i vrata, prozora, stepeništa gde će on proći na putu do kamiona za transport.

Imajte jasnu putanju od početka do kraja, pre nego što počnete sa pomerenjem, jer u protivnom može da se desi da počnete da klavir nosite prema izlazu a onda uvidite da ne može da prođe niz stepenice ili kroz vrata, što dalje može dovesti do oštećenja klavira, zidova ili ograde na stepeništu. Takođe, obrišite put kako ne bi bio klizav i pomerite suvišne stvari koje mogu da smetaju.

Selidbe klavira ne možete sami izvesti, zato na vreme pozovite prijatelje i rođake da vam pomognu. Mada je najbolja opcija angažovanje stručnjaka koji imaju iskustva u ovoj oblasti.

Kada razmišljate o tome kako preseliti klavir, morate imati u vidu i potreban materijal i alat za posao.

Pored radničkih rukavica, puc puc folija i mekanih prekrivača za zaštitu klavira od udaraca, ogrebotina i udubljenja, potrebno je obezbediti i pomoćnu opremu koja će vam olakšati selidbu. To podrazumeva nabavku ili iznajmljivanje klizećih traka, koje omogućuju lakše manevrisanje iz jedne prostorije u drugu, specijalnih ploče za spuštanje sa jednog sprata na drugi i teretnih kolica sa točkićama.

Kako preseliti klavir – priprema klavira

Kako preseliti klavir

Nakon razrađenog plana, sledeći korak jeste pakovanje klavira i njegova priprema za transport. Iako masivni, ovaj instrument je delikatan te morate voditi računa o svim delovima.

Nogice i pedale demontirajte, zatvorite poklopac i zaključajte ga, ako je moguće, kako biste sprečili oštećenje klavirskih ključeva. Ukoliko na poklopcu ne postoji brava, dobro ga obmotajte pomoću trake kako bi se sprečilo slučajno otvaranje.

Zatim čitav klavir zaštite puc puc folijom, ćebadima ili specijalnom tkaninom i tek onda možete početi sa prenosom.

Najteži korak u poslu zvanom “kako preseliti klavir“ jeste premeštanje do kamiona.

Postavite trake za nameštaj ispod svakog kraja i koristite kombinovanu snagu najmanje dvojice kako biste ga podigli. Kada se klavir nađe u vazduhu, vodite računa da obavezno ostane u uspravnom položaju.

Prilikom selidbe teških predmeta moguće su povrede. Da biste to izbegli vodite računa o polažuju svog tela. Uvek držite leđa ravnomerno, ramena unazad i obavezno savijte kolena kada spuštate ili podižete klavir. To će vam omogućiti da koristite snažne mišiće nogu za naprezanje i istovremeno će smanjiti rizik od povrede leđa. Pomerajte se lagano, sitnim koracima kako bi mišići imali vremena da se prilagode dodatnim naporima. I ne zaboravite, da klavir nikada ne pomerate više od nekoliko metara, a zatim napravite pauzu.

Ivana Transport poseduje svu potrebnu opremu za selidbu klavira i profesionalni tim koji je specijalizovan za transport vrednih stvari.

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Leave a comment