Internacionalne selidbe priprema kućnih ljubimaca

Kako pripremiti ljubimce za internacionalne selidbe – Ivana Transport 011

Kako pripremiti ljubimce za internacionalne selidbe – Ivana Transport 011

[lbmn_commentscount]

Internacionalne selidbe priprema kućnih ljubimaca

Internacionalne selidbe su veoma složeni proces.
Selidbe u inostranstvo nisu iste kao kada rešite da kupite novi stan u svom gradu. One donose sasvim nov način života, novo uzbuđenje i nove prilike. Na žalost, zbog obima posla praćene su stresom oko planiranja, pronalaženja pouzdanih kompanija za selidbu, sortiranja i pakovanje stvari, kao i pribavljanja potrebne dokumentacije za život u drugoj državi. Novonastaloj situaciji morate ne samo vi da se prilagodite, već i svi članovi vaše porodice uključujući i kućne ljubimce.
Ako je preseljenje sa krznenim prijateljem nepoznato iskustvo za vas, budite bez brige! Firma Ivana Transport 011 nudi vam savete kako da pripremiti ljubimce za internacionalne selidbe.

Internacionalne selidbe priprema kućnih ljubimaca

Naviknite ljubimca na transport pre internacionalne selidbe

Za većinu kućnih ljubimaca ulazak u auto je asocijacija za odlazak kod veterinara. Ista neprijatna situacija se javlja ako je reč o putovanju avionom. Da biste izbegli stres nemojte čekati dan selidbe da ga povezete. Već, ljubimaca postepeno navikavajte na put i različite lokacije koje ćete posetiti pre konačne promene mesta boravka.
U početku se preporučuje noćnja vožnja kada nema puno gužve koja bi mu odvraćala pažnju. Na taj način će prevazići nelagodu i lakše se prilagoditi novom okruženju.

Posetite veterinara pre internacionalne selidbe

Priprema za internacionalne selidbe obuhvata i posetu veterinaru. Ne samo da će pregledati kućnog ljubimca, već će vam pružiti savete kako da izbegnete bilo kakve neprijatne situacije tokom puta. Takođe, uputiće vas u važeće propise u novoj zemlji koji se tiču čuvanja životinja. Možda vam, čak, može preporučiti i neku veterinarsku ambulantu.
Zamolite veterinara da vam prosledi zdravstveni karton vašeg ljubimca. Danas se to obično radi elektronskim putem, ali je poželjno da kopiju imate za sebe.
U zavisnosti od destinacije na koju se selite možda ćete morati da prikupite još neku dokumentaciju i dodatno vakcinišete životinju. Nemojte da zaboravite da ažurirate identifikacione oznake vašeg ljubimca kako na privesku tako i na čipu. Obavezno uključite informacije kao što su vaša potpuna adresa i broj mobilnog telefona, tako da vas lako mogu pronaći.

 

Pripremite hranu i paket prve pomoći za internacionalne selidbe

Nezgode se dešavaju tokom svakog preseljenja. One se ne odnose samo na oštećenja prilikom

selidbe lomljivih stvari, već podrazumevaju i povrede članova porodice.
Zato, pre internacionalne selidbe spremite dovoljnu količinu hrane i vode kako bi vašem ljubimcu bilo udobno tokom čitavog puta. Za svaki slučaj, imajte kod sebe i paket prve pomoći koji može da posluži dok ne stignete do prve veterinarske stanice. Neka se u njemu nađu zavoji, gaze, hidrogen za čišćenje rana.

prevoz selidbe kućni ljubimci

Angažujte iskusnu kompaniju za internacionalne selidbe

Uspeh svake, pa i internacionalne selidbe zavisi od stručnosti kompanije koju ste unajmili za preseljenje. Kako je selidba u inostrastvo sa kućnim ljubimcem delikatan posao potražite agencije koje imaju iskustva u tome. Jedino tako ćete biti potpuno sigurni u bezbednost svojih stvari i kućnog ljubimca na putu.
Prepustite svaki detalj internacionalne selidbe stručnjacima iz firme Ivana Transport 011 koji imaju dugogodišnje iskustvo u ovom poslu.

[lbmn_postpagination]

Facebook
Google+
https://www.ivanatransport.rs/kako-pripremiti-ljubimce-za-internacionalne-selidbe-ivana-transport-011">
Twitter
LinkedIn

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Leave a comment