Prevoz robe

Prevoz robe i transport stvari

Prevoz robe i transport stvari

4 Comments

Prevoz robe je usluga koja je različita kod svakog novog zahteva, stoga je teško dati preciznu cenu prevoza bez određenih parametara.

U ovom blogu Ivana Transport će vam predočiti prednosti drumskog prevoza, kao i sve dužnosti prevoznika koje moraju biti u skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju.

Drumski prevoz robe – upotreba

Drumski prevoz tereta je jedan od najčešćih u svim vidovima prevoza.

Široku upotrebu ima u Evropi, Africi i Severnoj Americi. Proces jedinstvenog carinskog dokumenta omogućava besprekorno kretanje roba, čak i u različitim državama i zemljama.

 

Drumski prevoz robe i prednosti

Drumski teret pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge vidove prevoza. Osnovne prednosti drumskog prevoza su :

  • Isplativost
  • Brza i zakazana isporuka
  • Mogućnost isporuke kako u lokalu, tako i van granica
  • Mogućnost prevoza robe u ruralna područja
  • Fleksibilna usluga
  • Ušteda u troškovima pakovanja u poređenju sa drugim vidovima prevoza
  • Mogućnost praćenja robe
  • Prevoz robe od vrata do vrata
  • Ekonomično transportno sredstvo.

Osnovni nedostatak prevoza robe kamionom jesu ograničenja u pogledu tereta, u smislu veličine i težine, kao i u pogledu zavisnosti od vremenskih uslova.

 

 Zakon o drumskom prevozu robe

Zakon o drumskom prevozu robe stupio je na snagu u februaru ove godine, i njime se uređuju  uslovi i načini obavljanja javnog prevoza tereta i prevoza tereta za sopstvene potrebe, kako u zemlji, tako i u međunarodnom transportu.

Za obavljanje javnog prevoza tereta potrebna je licenca za prevoz, kako za prevoz tereta u domaćem, tako i za  medjunarodni transport.

 

Prevoz robe

 

Postoji mnogo mogućnosti za transport robe, a možda ne postoji jedno rešenje za vaše potrebe prevoza. Svaki način transporta ima svoje prednosti i mane.

Prioritizacija vaših potreba, razumevanje značaja pošiljke i upoređivanje troškova važni su prilikom planiranja pošiljke i odabira najboljeg načina transporta.

Ivana Transport će za svakog klijenta izraditi adekvatan plan prevoza robe, bilo da je u pitanju transport robe u Beogradu i Srbiji ili međunarodni transport robe.

Garantujemo kvalitet prevoza i sigurnost robe, kao i maximalno poštovanje potpisanog ugovora.

 

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Comments: 4

  • Leave a comment