selidba antikviteta

Selidba antikviteta i bitni koraci tokom selidbe

Selidba antikviteta i bitni koraci tokom selidbe

5 Comments

Selidba antikviteta je veoma delikatan posao.

Svako voli svoj dom zbog komfora i pogodnosti koji pruža. Pažljivo izabrani komadi nameštaja i uređaja čine ga jedinstvenim te ne čudi što su mnogi od nas spremni da izdvoje čitavo bogatstvo samo za jedan predmet.

selidba antikviteta

Zbog svoje ne samo materijalne, već i sentimentalne vrednosti upravo je selidba antikviteta najveći problem vlasnicima.

Da vam ovaj izazov ne bi zadavao glavobolju pratite sledeće korake.

Procena i osiguranje pre selidbe antikviteta

Ako ste izabrali novi životni prostor, pre useljenja obavezno za svaki komad koji posedujete od izuzetne vrednosti potražite procenu kvalifikovanog lica. Pored dobijanja procene, uverite se da imate jasne fotografije ili video snimke svojih antikviteta. Ovakva dokumentacija, uz ocenjenu vrednost je od značaja prilikom osiguranja imovine koju je neophodno izvršiti pre selidbe antikviteta.

Selidba antikviteta i razrada plana tokom preseljenja

selidba antikviteta

Kako je selidba antikviteta delikatan posao ne možete ga poveriti svakom. Izbor adekvatnog preduzeća je glavni cilj u ovom koraku. Da biste bili zadovoljni kvalitetom usluga izaberite tim Ivana transport 011 koji je, pored izuzetne stručnosti i efikasnosti u obavljanju posla, spreman u svakom trenutku da vam pruži dodatna objašnjena o bezbednosti stvari.

Priprema za pakovanja

selidba antikviteta

Pre nego što krenete sa pakovanjem proverite da li je potrebno čišćenje antikviteta. Ovi fini komadi zathevaju posebnu pažnju te ako niste sigurni kako to treba obaviti konsultujte stručno lice. Ako sami obavljate čišenje imajte na umu da proizvodi poput ulja i voska mogu omekšati završnu obradu na vašem drvenom nameštaju i učiniti ga “ranjivim” za pakovanje. Iz tog razloga, izbegavajte upotrebu ove vrste proizvoda pre transporta, posebno ako ste rešili da antikvitete smestite u skladište.

Pakovanje i selidba antiviteta

Obezbeđivanje odgovarajućeg pakovanja je ključno kada je selidba antikviteta u pitanju.

Krhki predmeti od porculana i kristala, kao i nežni poput slikarskih platna moraju se pakovati u drvenim sanducima koji su ispunjeni odgovarajućim materijalom i umotani u puc-puc folije sa vazdušnim mehurićima.

selidba antikviteta

Starinski nameštaj i predmeti koji su čvrsto fiksirani pakuju se u standardne ili prilagođene kutije sa dvostrukim i trostrukim zidovima i omotoni mekim zaštitnim materijalom.

Da bi selidba antikviteta bila sigurna potrebno je izdvojiti slobodne delove poput vrata i fioka, ukloniti staklene ploče i ogledala i upakovati ih pojedinačno.Takođe, svaki izdvojeni deo obavezno obeležite da biste ih lako spojili nakon useljanja.

Na dan pakovanja i transporta preporučuje se vaše prisutsvo. Ne samo da ćete najlakše vršiti nadzor već ćete biti dostupni za dodatna pitanja, ako je javi potreba za tim.

Nadgledanje isporuke

Kada dođete do odredišta, pažljivo proverite inventar vaših antikviteta pre potpisivanja za prijem. Ako je potrebno bilo kakvo servisiranje ili ponovna montaža profesionalci firme Ivana Transport 011 vam i u ovoj oblasti stoje na raspolaganju.

Naši ljudi su vam na raspolaganju svakog dana, kako bi vaše dragocenosti sigurno prevezli do željenog odredišta.

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Comments: 5

  • Leave a comment