Selidba namestaja

Selidba namestaja

Selidba namestaja

4 Comments

Selidba namestaja je veoma težak posao, koji iziskuje veliku fizičku spremnost i organizovanost, bez obzira da li se radi o preseljenju ili samo preuređenju prostora. Premeštanje teškog i kabastog nameštaja je veliki posao!

U ovom blogu ćemo vas upoznati sa tehnikama preseljenja u kojima ćete najviše koristiti svoju glavu, a ne leđa.

Selidba namestaja – kabasti i visoki  nameštaj

Visoke komode, ormarići ili veliki plakari su veoma nezgodni za rukovanje. Savet Ivana Transport selidbi je da ovakve stvari nose dve osobe, tako što će jedna osoba nositi gornji, a druga donji deo. Na taj način težina je raspređena i ne postoji mogućnost njihanja i nestabilnosti tokom obavljanja posla.

Selidba stolica i glomaznih fotelja je veoma teška. Kako bi ste ovaj posao obavili što brze, neophodno je da ih okrenete tako da zauzmu oblik slova L, zatim ih iskrenite da mogu bez poteškoća da prođu kroz vrata.

Selidba nameštaja

 

Ovo su tehnike koje naši profesionalci obavljaju brzo i efikasno, uz potpuno očuvanje nameštaja i nemogućnost bilo kakvih oštećenja na njemu.

Sa kaučevima je situacija drugačija i potrebno je manevrisanje. Isto kao i kod fotelja potrebno je zauzeti odgovarajući ugao, jer je  horizontalno i vertikalno unošenje kroz vrata, zbog dimenzija, gotovo nemoguće.

Ivana Transport prevozi, sklapa i rasklapa kabasti nameštaj, profesionalno, brzo i povoljno.

Selidba namestaja pomoću traka

Trake za podizanje i pomeranje nameštaja su ponekada veoma praktične, jer čuvaju vaša leđa i ostavljaju slobodne ruke za manevrisanje. Međutim, njihovo korišćenje na stepenicama je veoma nezgodno, jer punu težinu predmeta prebacuje na nosača koji se nalazi na donjem delu. Ovde veoma lako može doći do povreda i oštećenja nameštaja, zato je najbolje da posao obavi neko ko ima iskustva.

Selidba nameštaja

 

Selidba namestaja uz pomoć klizećih traka

Klizeće trake su dostupne na tržištu u različitim dužinama i veoma su praktične kada je selidba nameštaja u pitanju.  Trake su odlične za prenošenje velikih i teških predmeta po ravnim površinama.

Klizeće trake možete napraviti i sami od plastičnih kontejnera, ćebadi, prekrivača i starih peškira. Vodite računa da materijal bude mek, kako ne bi došlo do oštećenja poda po kome se kreće.

Zaštitite nameštaj ćebadima, mekim materijalima i plastikom

Stara ćebad mogu biti od neprocenjive vrednosti za zaštitu nameštaja koji se seli. Kako bi se sprečilo oštećenje krhkih ivica vaših komoda, stolova i ostalog skupog ili antikvitetnog nameštaja, potrebno je da ćebe umotate u streč foliju. Rolna ove folije je veoma jeftina, a može značajno pomoći da sačuvate svoje vrednosti od oštećenja.

Selidba nameštaja

 

Selidba namestaja i plan koji morate imati

Ukoliko se selite u novu kuću, morate imati plan gde će koji komad nameštaja ići. Pre nego što počnete sa selidbom izmerite sobe svog budućeg doma i dimenzije nameštaja koji želite da unesete. Veoma je bitno da svaki komad postavite na svoje mesto, kako ga ne biste kasnije ponovo premeštali. Da biste sebi olakšali posao, kopiju plana zalepite na zid svake prostorije, tako da oni koji prenose imaju u svakom momentu tačan, željeni raspored.

Selidba nameštaja, kao što ste videli, nije jednostavan posao. Nepravilan transport može dovesti do oštećenja vaših dragocenosti.  Međutim, posledice mogu biti i gore, jer teški predmeti mogu ugroziti vaše zdravlje i izazavati povrede koje se ne leče tako lako. Ovakav posao je neophodno da poverite profesionalcima koji imaju dugogodišnje iskustvo.

Tim obučenih ljudi iz Ivana Transport firme za selidbe je tu da zaštiti vas, a vaše vrednosti bezdedno i brzo transportuje do željene lokacije.

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Comments: 4

  • Leave a comment