Selidbe bele tehnike

No Comments

Selidbe bele tehnike zahtevaju posebno planiranje.

Svako preseljenje je složeni posao, ono obuhvata više faza. Kao što su popis svih stvari i pakovanje za selidbu, samostalna selidba sitnijih predmeta, selidba teških predmeta, tj. krupnog i habastanog nameštaja, kao i selidbe umetničkih dela i drugih skupocenosti. Međutim, selidbe bele tehnike predstavljaju zaseban deo koji se razlikuje od svih navedenih.

Selidba bele tehnike

S obzirom da bela tehnika pored elektronike, spada u skupe predmete koje ne kupujete stalno, njeno pomeranje je delikatno. Ako ovome dodate da su u pitanju komadi koje svakodnevno koristite, onda se čitav proces dodatno komplikuje.

Ipak, selidbe bele tehnike ne moraju biti stresan posao, ukoliko sledite savete selidbe na Novom Beogradu Ivana Transport 011.

Selidbe bele tehnike – da li je potrebno angažovati profesionalce?

Kućni uređaji su uređaji u kupatilu i kuhinji – frižideri, šporeti, mašine za pranje sudova i veša isl. Svaki od njih je stručno lice montiralo, te ako želite da sačuvate svoje aparate, u ovom delu posla nikako ne trebate da se pitate da li je bolja samostalna selidba ili angažovati profesionalce.

Naime, selidbe bele tehnike obavezno mora da obavi tim stručnih ljudi. Oni poznaju njihove specifikacije, te imaju dobar pristup tokom utovara i istovara koji garantuje da se uređaji neće oštetiti. Takođe, kompanije za selidbe imaju sav potreban materijal za pakovanje i opremu za rad, jer, je u pitanju pomeranje i transport teških stvari.

Sigurno ne želite da nakon izdvajanja budžeta za kupovinu ili iznajmljivanje novog životnog prostora, imate nepotrebne izdatke za nabavku nove bele tehnike.

Priprema za selidbe bele tehnike iz kuhinje

Prvi korak prilikom pripreme jeste da svaki uređaj isključite iz struje. Frižider i zamrzivač treba izvući iz struje najmanje 24 sata pre kretanja.

Selidbe bele tehnike

Nakon toga ostavite vrata otvorena kako bi vlaga isparila. Ukoliko frižider ima deo za led, isključite dovod vode, takođe, ako nije reč o no frost uređaju morate ga pre čišćenja odmrznuti, a zatim dobro obrisati kako bi svaka površina bila suva. Na taj način neće se razviti plesni i neprijatni miris, da bi transport bio lakši pre pakovanja skinite sve nosače i pregrade.

Električni šporet ne zahteva posebnu pripremu. Dovoljno je samo da ga pre pakovanja očistite blagim deterdžentom kako biste uklonili višak masti, tom prilikom skinite svu dugmad, utikače, poklopce za ringle, rešetke iz rerne i upakujte ih odvojeno od šporeta.

Međutim, ako imate plinski šporet morate da budete pažljivi. Uverite se da je gas isključen pre nego što počnete sa čišćenjem, kako je u pitanju zapaljiva materija, najbolje je da ovaj posao obavi profesionalac.

Nakon što isključite iz struje mašinu za pranje sudova, potrebno je da isključite i dovod vode, tek onda možete da ispraznite i osušite crevo, uvijete ga tkaninom ili papirom za pakovanje i stavite u unutrašnjost mašine za pranje sudova.

Priprema za selidbe bele tehnike iz kupatila

Veš mašina i sušilica spadaju u nežne uređaje. Preporučljivo je da sledite korake iz originalnog uputstva, ili, čak, da kontaktirate proizvođača pre nego što prekinete dovod vode. Zatvorite sve ventile i sva creva skinite, kao i kod mašine za sudove obavezno ih zasebno upakujte. Kako je bubanj kod mašine za pranje veša najosetljiviji morate dodatno osigurati da se ne pomera tokom transporta.

Takođe, i ovu belu tehniku obavezno detaljno prebrišite pre pakovanja kako biste otklonili ostatke sapuna i prašinu.

Selidbe bele tehnike

Da bi selidbe bele tehnike protekle u najboljem redu, tu je kompanija Ivana Transport 011. Prepustite se veštim rukama našeg tima koji ima dugogodišnje iskustvo u ovom poslu.

 

Facebook
Google+
https://www.ivanatransport.rs/selidbe-bele-tehnike">
Twitter
LinkedIn

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment