Selidbe lomljivih stvari

Selidbe lomljivih stvari

Selidbe lomljivih stvari

No Comments

Selidbe lomljivih stvari su delikatan posao jer zahtevaju posebnu pažnju.

Kao što možete zamisliti, pakovanje krhkih predmeta prilikom preseljenja u drugi dom je prilično drugačije od pakovanja odeće ili knjiga. Jer, omiljeni džemper ili knjiga se neće razbiti ako ih slučajno ispustite.

Baš kao što je selidba antikviteta pažljiv posao, tako i staklo, umetnine i druge krhke stvari zahtevaju detaljno pakovanje i rukovanje tokom transporta, kao i odgovarajuće skladištenje. Zato njihovo pakovanje ne treba potcenjivati, jer je ono najvažniji faktor za uspeh čitavog procesa.

Postoji nekoliko jednostavnih koraka koje treba preduzeti kada je u pitanju transport vrednih stvari, kako biste ih zaštitili od lomljenja, rušenja ili oštećenja.

Priprema za selidbe lomljivih stvari je ključna!

Selidbe lomljivih stvari

Bez obzira da li se preseljenje odnosi na novi stan u istom gradu ili su u pitanju internacionalne selidbe prvi korak jeste popis svih dobara i stvari koje treba spakovati, naročito vredne, osetljive i krhke.

Ne samo da će taj spisak obezbediti da se delikatnim predmetima posveti posebna pažnja, već je on koristan ukoliko dođe do skladištenja ili u slučaju nestanka i loma prilikom transporta kako biste mogli da naplatite osiguranje.

Drugi deo pripreme za selidbe lomljivih stvari odnosi se na obezbeđivanje potrebnog materijala. Krhki i lomljivi predmeti zahtevaju jake kartonske kutije, puc puc folije, mekane tkanine, stiroporne dodatke i drugi predviđeni potrošni materijal.

Selidbe lomljivih stvari – pakovanje

Selidbe lomljivih stvari

Pre početka pakovanja obavezno izvršite sortiranje lomljivih stvari. Ukoliko se odlučite da spakujete predmete koji nisu prvo razvrstani, rizikujete da potrošite više vremena za to. Možda vam pojedini predmeti više ne trebaju ili su polomljeni i ne morate ih ni pakovati, već je najbolje da ih reciklirate.

Nakon sortiranja, prvo osigurajte kutije tako što ćete samolepljivom trakom za pakovanje ojačati dno svake. Ovo je samo mera predostrožnosti i preskakanje ovog koraka ne znači nužno da će se kutije razbiti, ali je poželjno smanjiti rizik od bilo kakvih oštećenja. Zatim postavite na dno kutije meki papir i puc puc foliju, kako biste pružili potrebnu zaštitu.

Prilikom selidbe lomljivih stvari nikako nemojte koristiti novine za pakovanje, zbog mogućeg nastanka mrlja od štampe na delikatnim površinama. Umesto toga koristite meki papir i puc puc foliju i svaki deo umotajte zasebno.

Predmete postavite jedan pored drugog, sa minimalnim razmakom između njih.

Ukoliko postoji prazan prostor u kutiji ispunite ga materijalom za pakovanje kako bi onemogućili pomeranja.

I na kraju, postavite zaštitu od papira i folije, baš kao što ste to učinili na dno kutije.

Pažljivo označite kutije za selidbe lomljivih stvari

Selidbe lomljivih stvari

Obeležite kutije kao “krhke” ili “lomljive stvari” sa svih strana, kako bi radnici koji vrše prevoz robe i transport mogli da se ponašaju prema njima sa velikom pažnjom. Koristite marker u drugoj boji kako bi se izdvojila oznaka, a možete ih označiti i rednim brojevima, kako biste znali prioritet raspakivanja u novom domu.

Angažujte profesionalce za selidbe lomljivih stvari

Ni jednu selidbu ne trebate sami obavljati, a naročito kada je reč o lomljivim predmetima. Zato pozovite firmu Ivana Transport 011 koja ima sav neophodan materijal za pakovanje i osoblje sa iskustvom u selidbi krhkih stvari.

 

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Leave a comment