Selidbe po hladnom vremenu

Selidbe po hladnom vremenu

Selidbe po hladnom vremenu

[lbmn_commentscount]

Selidbe po hladnom vremenu predstavljaju veliki izazov.

Iako topli jesenji dani podsećaju na pravo proleće, kiša, vetar, pa i sneg mogu nas vrlo lako iznenaditi.

Kada nastupi pozna jesen i zima mnogi odlučuju da odlože sve velike planove i ostanu u toplini svog doma. Međutim, neke stvari se ne mogu ostavljati za narednu godinu, a jedna od njih je preseljenje!

Selidbe po hladnom vremenu

Bez obzira da li su u pitanju selidbe u inostranstvo ili između dva grada u našoj zemlji, kao što su selidbe Beograd – Subotica, one se razlikuju od onih koje se odvijaju u toplim mesecima.

Niske temperature, klizavi putevi, dan koji kraće traje, samo su neki od problema sa kojima se morate izboriti prilikom selidbe po hladnom vremenu.

Ukoliko vas ove sezone čeka velika promena životnog ili poslovnog prostora, kompanija Ivana Transport 011 vam nudi značajne savete za selidbe po hladnom vremenu.

Selidbe po hladnom vremenu obuhvataju pripremu za spoljašnje uslove

Baš kao prilikom selidbe u vrelim letnjim danima, tako i pri hladnom vremenu, prvi korak jeste obezbeđivanje adekvatne odeće i obuće. Vodite računa da ona bude topla i neprobojna, kako bi vas zaštitila od vetra. Kao i nepromočiva, ako počne da pada jaka kiše ili da veje sneg. Takođe, obuća mora biti sa gumenim đonim da biste izbegli klizanje. Na taj način smanjujete rizik od pada i povrede, ali i od oštećenja svojih stvari koje biste u tom trenutku nosili.

Za svaki slučaj spremite rezervnu garderobu, jer vam prehlada nakon selidbe po hladnom vremenu najmanje treba. Takođe, naoružajte se toplim čajem, kafom ili kakaom koji će prijati i vama i radnicima tokom pauze.

Selidbe po hladnom vremenu – dodatno zaštitite stvari

Zaštita nameštaja i ostalog pokućanstva od oštećenja koja mogu da izazovu vlaga i voda treba da bude najveći prioritet kada je pakovanje za selidbu u pitanju. Kartonske kutije su glavna ambalaža za selidbe po hladnom vremenu, ali ih sada morate posebno osigurati.

Selidba antikviteta, umetničkih slika i elektronike je delikatna. Sigurno ne želite da odmah nakon preseljenja u novi dom nepotrebno izdvajate novac za skupe komade nameštaja i uređaje. Zbog toga ih,  pored pravilnog pakovanja, zaštitite ćebadima i prekrivačima, a kablove i delove koje ste demontirali stavite u vodootporne plastične kese pre pakovanja u kutije.

Selidbe po hladnom vremenu

Kao dodatni materijal za zaštitu koristite i posebne folije i najlon. Naročito kod selidbe bele tehnike. Dok je za selidbe lomljivih stvari obavezno dvostruko umotavanje. Naime, posuđe, staklo i drugi krhki predmeti su osetljivi na promene temperature, te mogu da puknu prilikom transporta.

Imajući sve ovo u vidu, za selidbe po hladnom vremenu je više nego poželjno angažovati profesionalce. Stručni tim ne samo da ima iskustva u pakovanju, već i sav potreban alat za utovar.

Pored iskustva radnika, veoma je bitno da i vozač u angažovanoj kompaniji ima iskustva u vožnji pri različitim vremenskim uslovima.

Selidbe po hladnom vremenu – obezbedite prilaz u novi dom

Hladno vreme i padavine otežavaju selidbe. Čak ih čine opasnim.

Veoma je bitno da pre nego što krenete sa utovarom proverite da li su svi prilazi novom domu obezbeđeni. Odnosno, da li su očišćeni od snega i leda ako je bilo padavina prethodnih dana.

Selidbe po hladnom vremenu ne moraju da budu stresne ukoliko angažujete kompaniju Ivana Transport 011.

 

[lbmn_postpagination]

Facebook
Google+
https://www.ivanatransport.rs/selidbe-po-hladnom-vremenu">
Twitter
LinkedIn

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Leave a comment