selidbe teških predmeta

Selidbe specijalnih tereta

Selidbe specijalnih tereta

1 Comment

Selidbe specijalnih tereta predstavljaju delikatan posao.

Svako se bar jednom u životu susreo sa promenom mesta boravka. Samim tim svako zna koliko je preseljenje složen proces koji zahteva detaljni plan i dovoljno vremena.

Bez obzira da li su u pitanju selidbe u inostranstvo ili u okviru naše zemlje, kao što su selidbe Beograd – Kragujevac ili selidbe Beograd – Kruševac, da bi sve protetklo glatko i bez stresa potrebno je angažovanje stručnog tima. U suprotnom, ako se selite sami, ne samo da ćete izgubiti živce i vreme, već ćete najverovatnije načiniti i materijalnu štetu. Naročito kadu su selidbe specijalnih tereta u pitanju.

Kada se one pomenu mnogim ljudima su prva asocija selidbe umetničkih dela i antikviteta, kao predmeta od izuzetne vrednosti. Međutim, selidbe specijalnih tereta obuhvataju i niz drugih stvari o kojima posebno treba voditi računa. A o kojima je reč otkriva vam kompanija Ivana Transport 011.

Radnici za selidbe

Kako se odvijaju selidbe specijalnih tereta?

Selidba specijalnih tereta je, pre svega, selidba teških predmeta. Tu spadaju gabaritni komadi nameštaja, TA peći, bela tehnika, klaviri i pianina. Ali i veliki sefovi, razne mašine i oprema prilikom selidbe firmi.

Radnici za selidbe znaju kako treba da rukuju ovim specijalnim teretom kako bi on stigao bezbedno na željenu adresu. Naime, obučeni su da obave pravilno pakovanje za selidbu koristeći različitu ambalažu, zavisno od vrste predmeta, a po potrebi mogu se napraviti i specijalni drveni sanduci za nestandardne predmete.

S obzirom da je reč o komadima koji mogu da teže i nekoliko stotina kilograma neophodno je korišćenje specijalnih alata, platformi, kolica i druge opreme, koje poseduju isključivo profesionalna lica.

Selidbe velikih akvarijuma

Ne samo zbog težine, već i specifičnosti, veliki akvarijumi su deo selidbe specijalnih tereta.

Kako ribe ne podnose fluktuirajuće uslove sredine, neophodna je detaljna priprema za put. Najpre prebacite sve ribice u odgovarajuće manje posude ili dobre kese koje ste prethodno napunili vodom iz akvarijuma. Zatim ispraznite akvirujum, ali vodite računa da ostane trećina vode u njemu. Na taj način sačuvaćete bakterijske kolonije u njemu pa će se ribe lakše prilagoditi promeni.

Tek sada stručnjaci mogu da zaštite akvarijum stiroporom i sunđerom i utovare. Veoma je važno da se ovaj transport obavi u najkraćem roku nakon pripreme kako bi se vaše ribice što pre našle u novom prostoru.

selidbe specijalnih tereta 2

Da li ljubimci spadaju u selidbe specijalnih tereta?

Verovali ili ne, i ljubimci spadaju u specijalni teret. Za njih je svaka promena sredine, kao i putovanje stresna situacija. Da biste izbegli stres preporučljivo je da ljubimca postepeno navikavate na vožnju i različite lokacije.

Kod međugradske selidbe neophodno je da životinju pre puta pregleda veterinar i izda svu potrebnu dokumentaciju.

Imajte u vidu da tokom selidbe može doći do zastoja i neplaniranih situacija, pa imajte uvek uz sebe dovoljnu količinu hrane i vode, kao i paket prve pomoći koji može da posluži dok ne stignete do prve veterinarske stanice.

Ivana Transport 011 ima dugogodišnje iskustvo u radu, uključujući i selidbe specijalnih tereta. Ako je potrebno možemo organizovati i odvoženje starog nameštaja kako vam on ne bi nepotrebno zauzimao mesta u novom domu.

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

One comment

  • Leave a comment