Selidbe u inostranstvo

Selidbe u inostranstvo – kako belu tehniku da pripremite za dug transposrt

Selidbe u inostranstvo – kako belu tehniku da pripremite za dug transposrt

No Comments

Selidbe u inostranstvo su složeni posao.

Za mnoge, odlazak u inostranstvo je uzbudljivo iskustvo. Pruža vam se prilika da doživite novi svet i da se naviknete na potpuno novu tradiciju i kulturu.

Iako je svaka promena mesta boravka težak posao, selidbe u inostranstvo prati i dodatni stres i strah od novog okruženja.

Veliki komadi nameštaja, kao što su kreveti, ormari, stolovi, kauči, a zatim eletronika verovatno su prvi predmeti koji su vam na spisku prilikom planiranja selidbe u inostranstvo. Mnogi od nas zaboravljaju da preseljenje ne obuhvata samo dnevni boravak i spavaću sobu, već i kuhinju i kupatilo. Baš kao što su električni uređaji osetljivi i skupi, tako i bela tehnika spada u predmete koji se ne kupuju često. Zbog toga oni zahtevaju posebnu pripremu kako bi transport vrednih stvari bio uspešan.

Da li selidbe u inostranstvo treba da obuhvate transport bele tehnike?

Selidbe u inostranstvo

Pre nego što krenete da pakujete svoju belu tehniku razmislite da li su zaista svi uređaji korisni. Postoji nekoliko tačaka koje treba uzeti u obzir pri donošenju odluke.

Ukoliko su aparati nedavno kupljeni ili imaju kvalitetan rad, te ste zadovoljni njihovom funkcionalnošću, onda ih uvrstite u planove za internacionalne selidbe.

Ako vaš novi dom nije već opremljen belom tehnikom koja vam odgovara, onda je najbolje rešenje da ponese stare, dok ne izdvojite novac za kupovinu novih.

U slučaju da je vaša bela tehnika potpuno zastarela i ne radi pravilno, trošak njihove selidbe u inostranstvo biće veći od kupovine novih. Takve uređaje je najbolje da prodate kao polovnu robu.

Pripremite belu tehniku za selidbe u inostranstvo

Prva stvar koju morate da uradite jeste da uređaje isključite iz struje. Frižider i zamrzivač najmanje 24 sata pre kretanja. Ako nije reč o no frost uređajima moraćete da ih odmrznete, a zatim i pažljivo obrišete kako bi celukupna površina bila suva i spremna za pakovanje.

Ako imate plinski šporet, uverite se da je gas isključen pre nego što počnete sa čišćenjem. Ovo je osetljiva materija i morate biti veoma pažljivi prilikom rukovanja.

Selidbe u inostranstvo

Mašina za pranje sudova, veša, kao i sušilica spadaju u delikatnu belu tehniku. Za njih je potrebna stručnost. Dobra je ideja da se konsultujete sa dobijenim uputstvima ili da kontaktirate proizvođača pre nego što prekinete dovod vode.

Sva creva koja ste razmontirali upakujte zasebno u kutiju. Takođe, morate dodatno da obezbedite bubanj kod veš mašine da ne bi došlo do oštećenja prilikom selidbe.

Angažujte profesionalce za selidbe u inostranstvo

Da biste bili sigurni da će posao biti dobro obavljen i da će vaše stvari bez oštećenja stići u novi dom, najbolje je da čitav posao prepustite profesionalcima.

Ne samo da imaju sav potreban materijal za pakovanje i rad, već i znanje i veštine kako da rukuju vašom belom tehnikom tokom utovara i istovara.

Selidbe u inostranstvo

S obzirom da je reč o prelasku u drugu državu, prednost angažovanja kompanije za selidbe je velika. Svaka zemlja ima svoj skup pravila i propisa o kojima vi ne morate da brinete ukoliko poverite selidbe u inostranstvo licenciranim stručnjacima.

Selidbe Ivana Transport 011 će vašu belu tehniku i ostale stvari brzo i efikasno preseliti do željene destinacije.

 

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Leave a comment