Pakovanje za selidbu

Pakovanje za selidbu – Olakšajte sebi posao tokom preseljenja

Pakovanje za selidbu – Olakšajte sebi posao tokom preseljenja

1 Comment

Pakovanje za selidbu je jedan od ključnih koraka prilikom promene životnog prostora.

Svako preseljenje je praćeno emocijama i dozom nostalgije zbog prelaska u novu sredinu. Bez obzira da li su u pitanju selidbe u inostranstvo ili u drugom gradu u zemlji, poput selidbe Beograd – Kruševac, stres se podrazumeva.

Da bi se izbegla nepotrebna nervoza potreban je dobar plan i pridržavanje svakog koraka u njemu. U tome vam može pomoći i stručni tim za selidbe. Te ukoliko se pitate da li je bolja samostalna selidba ili angažovati profesionalce, imajte u vidu da su najpopularniji meseci za selidbe upravo avgust i septembar, pa je najbolje na vreme potražiti odgovarajuću kompaniju i započeti pripreme za novi život.

Glavni deo priprema obuhvata pakovanje za selidbu. Jedino pravilno upakovane stvari olakšavaju selidbu i čine transport sigurnim.

Pakovanje za selidbu

Kompanija Ivana Transport u ovom blogu vam daje savete kako da na najlakši način obavite pakovanje za selidbu.

Tajna za dobro pakovanje za selidbu leži u popisu inventara

Već kod prve selidbe shvatimo da je pakovanje pokućanstva najduži posao. Ono obuhvata prvo popis i sortiranje stvari. Stručnjaci preporučuju da detaljno popišete sve predmete u stanu kako biste imali uvid prilikom utovara i istovara, jer se može desiti da se pojedine dragocenosti zagube.

Nakon popisa treba izvršiti sortiranje. Na taj način možete skratiti vreme pakovanja, kao i cenu usluge angažovanog tima. Najbolje je da stvari razvrstate u tri grupe. Prvu čine neophodni predmeti koje ćete poneti u novi dom. U drugu grupu stavite staru garderobu, igračke i udžbenike koji nisu više potrebni. Takođe, ovde možete svrstati i predmete koji se ne slažu sa novim enterijerom, te ih želite zameniti. Ova grupa je namenjena za prodaju ili poklanjanje u humanitarne svrhe. Treća grupa sadrži potpuno neupotrebljive predmete poput pocepane garderobe ili pokvarenih uređaja, i njih treba baciti.

Materijal za pakovanje za selidbu

Pre početka pakovanja obavezna je nabavka odgovarajućeg materijala. Vodite računa da je on kvalitetan. Kao i da imate sve što je potrebno za različite vrste predmeta, jer, pakovanje za selidbe lomljivih stvari ne možete obaviti istim materijalom kao kod selidbe klavira.

U najčešće korišćeni materijal za pakovanje za selidbu spadaju, pre svega, višeslojne kartonske kutije različitih dimenzija. One moraju biti jake kako bi izdržale namenjeni teret. Po pravilu, knjige, garderoba i laki predmeti pakuju se u troslojne kutije, posuđe i krhke stvari u petoslojne, dok je električne uređaje najbolje odložiti u original pakovanje.

Standardne kutije mogu da ponesu težinu i preko 20 kg. Pored njih postoje i namenske, odnosno specijalne kutije za selidbe umetničkih dela.

Poželjno je da svaku kutiju posebno osigurate tako što ćete samolepljivom trakom ojačati dno. Ova mera nije obavezna ali se preporučuje radi sigurnosti, jer smanjuje rizik od oštećenja prilikom utovara i istovara.

Drugi sloj zaštite čini puc-puc folija. Mehurići sa vazduhom na njoj ne propuštaju vodu i vlagu i prilagođavaju se obliku umotanog predmeta. Dostupna je jednoslojna, dvoslojna ili troslojna pucketava folija, a koristi se za pakovanje antikviteta, lomljivih i skupocenih stvari.

Osim puc-puc, i streč folija je bitan materijal za pakovanje za selidbu. Njome se osigurava bela tehnika, elektronika, nameštaj.

Pakovanje za selidbu

Radi dodatne sigurnosti koristi se i pomoćni materijal. Tu spadaju kartoni koji služe da komadi ostanu u pravom položaju tokom transporta, kao i stare novine ili papir za umotavanje pojedinih predmeta. Iako su novine ekonomičnije rešenje, one mogu da ostave štamparski trag na nežnim površinama. Zato je naša preporuka da koristite meki papir.

Pakovanje za selidbu koje ne možete sami da obavite

Selidba antikviteta, teških predmeta i velikih komada nameštaja nemoguće je obaviti bez stručne pomoći. Već je potrebno znanje i veština kod pakovanja, a specifični dizajan zahteva i određenu opremu za premeštanje iz prostorije u prostoriju i sa jednog sprata na drugi.

Kompanija Ivana Transport 011 poseduje svu potrebnu opremu i materijal za pakovanje za selidbu. Prepustite se sigurnim rukama našeg iskusnog tima koji će vašu selidbu obaviti u najkraćem mogućem roku.

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

One comment

  • Leave a comment