Samostalna selidba ili angažovati profesionalce

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce?

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce?

No Comments

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce? Pitanje koje svi ljudi postavljaju kada dođe vreme za preseljenje.

Naučna istraživanja pokazuju da je selidba nameštaja na trećem mestu po intenzitetu stresa koji izaziva. Odmah nakon smrti drage osobe i razvoda. Ovaj podatak uopšte nije iznenađujuć ako se ima u vidu šta sve sa sobom donosi promena mesta boravka.

Potrebno je unapred sve detaljno isplanirati i doneti puno teških odluka, dok internacionalne selidbe zahtevaju i prilagođavanje na novu sredinu, kulturu, jezik.

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce

Ipak, najveću dilemu donosi razmišljanje vezano za organizovanje same selidbe, odnosno, da li je bolji izbor samostalna selidba ili angažovati profesionalce. Ova odluka, pre svega, zavisi od budžeta koji ste spremni da izdvojite. Zatim udaljenosti novog doma, kompleksnosti posla, pa i od vas lično.

Kompanija za selidbe Beograd Ivana Transport 011 vam skreće pažnju zašto je za selidbe firmi i stanova bolje angažovati stručnjake.

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce kada postoje teški predmeti?

Najteža stvar u vezi samostalne selidbe jeste da morate sve sami da oraganizujete i prenesete. Naravno, za teške stvari neophodna vam je pomoć prijatelja, čak i tada posao je neizvestan, jer, pomeranje velikih, teških komada zahteva izvesno iskustvo. Nepoznavanje tehnike može dovesti do oštećenja kako samog nameštaja tako i vrata, zidova i poda. Takođe, postoji veliki rizik da se vi ili neko od vaših prijatelja ozbiljno povredi.

Znajte da kod promene stana nije reč samo o jednom krevetu ili plakaru, već o celokupnom inventaru koji obuhvata niz teških predmeta. Zapravo, selidbe klavira, sefova, velikih akvarijuma su nemoguća misija bez pomoći profesionalnog tima, jer, pored nedovoljne stručnosti, sigurno nemate ni potrebnu opremu koja će olakšati čitav posao. To, pre svega, podrazumeva korišćenje teretnih kolica sa točkićima, klizećih traka i ploča za rampu. Ovaj alat garantuje da će posao biti obavljen u kratkom roku i bez ikakvih negativnih posledica.

Zato, prilikom premeštanja teških i skupih stvari nikako nemojte dovoditi u pitanje da li je bolja samostalna selidba ili angažovati profesionalce.

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce kada je potrebna demontaža nameštaja?

Stručnjaci naglašavaju da je ključ uspešne selidbe u dobro organizovanom pakovanju i prenošenju. Naime, ako imate mogućnost da veliki komad rastavite na manje delove, iskoristite je. Lakše i sigurnije je da izvršite transport delova nego gabaritnih predmeta u celini.

Međutim, montaža i demontaža nameštaja se mora obaviti propisno, u protivnom može dovesti do nepotrebnih troškova. Pojedini, jeftini plakari i drugi neotporan nаmеštај može se polomiti ukoliko se demontaža ne obavi kako treba.

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce kada imate vredne stvari?

Da li, zaista, želite sa sobom odmah da ponesete sve svoje dragocenosti. Često lopovi vrebaju prilikom istovara, pa nije redak slučaj da budete meta pljačkaša.

Samostalna selidba ili angažovati profesionalce

Zato, iskoristite još jednu prednost koju kompanije nude. U pitanju je skladištenje stvari i nameštaja. Osvetljeni prostor koji je pod stalnim video nadzorom, klimatizovan i suv, pruža savšene uslove za čuvanje i bezbednost vaših dragocenosti. Ujedno, sve vreme imaćete i potrebno osiguranje tj. dok ne budete spremni da organizujete zasebno selidbe umetničkih dela, stilskog nameštaja i drugih vrednih komada.

Ukoliko ste još uvek u nedoumici da li je bolja opcija samostalna selidba ili angažovati profesionalce, kontaktirajte Ivana Transport 011. Naš tim će vam dati najpovoljniju ponudu i pomoći da donesete odluku.

 

 

Selidbe - brzo i lako

Počeli ste sa procesom preseljenja i shvatili da Vam treba firma za selidbe. Na dobrom ste mestu jer ste pronašli jednu od najboljih kompanija koja se bavi selidbama i prevozom

Zakažite selidbu

Kliknite na dugme  i zakažite Vašu selidbu na vreme. Čim dobijemo mail odgorićemo Vam i posavetovati se sa Vama oko detalja selidbe da bi došli do najboljeg i najpovoljnijeg rešenja. Zakazivanje selide Vam štedi vreme i smanjuje stres prilikom prseljenja.

Unesite Vaš mail u našu listu

Poslednje sa našeg bloga

Vidite sve blogove

Leave a Comment

Leave a comment